Березенко став фігурантом кримінальних проваджень – Аваков

Березенко став фігурантом кримінальних проваджень – Аваков

Березенко став фігурантом кримінальних проваджень на підставі заяв двох кандидатів у президенти – Аваков. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Гордон.

Нардепу від Блоку Петра Порошенка Сергієві Березенку не варто хвилюватися через те, що він став фігурантом кримінальних проваджень, відкритих через вибори президента, уважає міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Народний депутат від Блоку Петра Порошенка фігурує у кримінальних провадженнях, які було відкрито після звернення двох кандидатів у президенти України. Про це 25 лютого на брифінгу в Києві заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє кореспондент видання “ГОРДОН”.

“Я уважно прочитав нещодавно адресовані мені заяву пана Сергія Березенка із фракції БПП про те, що він обурений тим, що він є фігурантом прваджень. Не треба хвилюватися, що ти фігурант проваджень, завжди є перевірка, і ця перевірка встановить факти. Якщо ти чесна людина, тобі нема чого боятися. Або в тебе завжди вибір перестати робити, що ти робиш, стаючи фігурантом”, – сказав він.

За словами міністра, “Березенко став фігурантом проваджень на основі заяв щонайменше двох кандидатів у президенти”.

“І його ім’я як організатора схем згадано в цілвй низці з цих звернень. І ми не можемо не зафіксувати ці звернення і не вести розслідування. Хвилюватися не треба, що ти фігурант”, – уважає глава МВС.

Аваков зазначив, що сам є фігурантом щонайменше чотирьох кримінальних справ РФ, його “оголошено в розшук, заочно заарештовано”.

“Тож не хвилюйтеся, пане Березенко, треба просто спокійно робити свою роботу”, – підкреслив міністр.

В інтерв’ю ZN.UA, опублікованому 22 лютого, Аваков заявив, що Березенко фігурує у кримінальних провадженнях стосовно підкупу виборців. “Його називають організатором схем. Він – народний депутат, і щодо нього слідчі дії проводити не можна. Але за фактом – так, у провадженнях фігурує. Тимошенко принесла величезну пачку документів. Там теж фігурує Березенко”, – сказав міністр.

Нардеп спростував обвинувачення на свою адресу і заявив, що чекає від Авакова вибачень за поширення недостовірної інформації, яка принижує честь, гідність і політичну репутацію. Березенко вважає, що Аваков використовує правоохоронні органи на користь кандидата у президенти, лідера “Батьківщини” Юлії Тимошенко.