Благодійний Фонд Польсько-Українського Партнерства зміг активно долучитись до організації передачі автомобіля швидкої допомоги на базі Mercedes Benz Sprinter

Благодійний Фонд Польсько-Українського Партнерства зміг активно долучитись до організації передачі автомобіля швидкої допомоги на базі Mercedes Benz Sprinter

13 квітня 2022 року. Київ. Надзвичайно раді, що Благодійний Фонд Польсько-Українського Партнерства зміг активно долучитись до організації передачі автомобіля швидкої допомоги на базі Mercedes Benz Sprinter такій добре знаній і авторитетній медичній інституції, як Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова (Голова Наглядової Ради Gennadiy Druzenko). Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Голови Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», Першого Віце-Президента Польсько-Української Господарчої Палати Олега Дубіша.

Автомобіль швидкої допомоги придбаний за рахунок коштів польської компанія Silbo (https://www.silbo.pl/…/509,there-are-more-people-of…).

Компанія Silbo – фахівці з виробництва упаковки, з 20-річним досвідом роботи в галузі http://www.silbo.pl/ з м.Жори Сілезького воєводства (колектив на фото в додатках).

Вся ця допомога потрапила до Києва завдяки приватній гуманітарній місії пана Marek Klyta з Катовіц https://www.facebook.com/marek.klyta.

“Бойова подруга” Viktoria Jalowienko забезпечила належний і своєчасний супровід та документальне оформлення гуманітарної допомоги.

Перший добровольчий мобільний шпиталь імені Миколи Пирогова (ПДМШ ім. М.Пирогова) – сьогодні найбільша українська неурядова організація із залученням цивільних медиків-добровольців та допоміжного персоналу для надання медичної допомоги зокрема під час російсько-української війни.

Початково, з ініціативи засновників (Геннадій Друзенко та інші), шпиталь створений в жовтні 2014р. з метою діяльності в зоні проведення операції Об’єднаних сил в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Ще задовго до широкомасштабної агресії РФ проти України 24 лютого 2022р., Геннадій Друзенко з колегами із ПДМШ почав проводити активну роботу, щодо інформування і практичної підготовки українців до нападу рашистів.

Нажаль не всі тоді сприймали його попередження і інформацію адекватно…

З перших днів масштабної агресії кацапів в лютому 2022 року, колектив ПДМШ ім.М.Пирогова активний учасник медичної допомоги в найбільш гарячих пунктах Київської області, а завдяки «спеціалізованим» групам ПДМШ знищена значна кількість рашистської військової техніки, яка пробувала обстрілювати медичних працівників і підопічних ПДМШ ім. М.Пирогова. Сам Геннадій Друзенко – український правник, громадський активіст, публічний інтелектуал. Голова правління Центру конституційного моделювання, учасник Революції гідності. Ветеран російсько-української війни.

Вперше з п.Геннадієм я мав можливість особисто познайомитись ще понад 10 років тому, під час першого Baltic Business Forum організованого нами в далекому польському місті Свіноуйсцє.

З тих пір завжди слідкую за його активною громадською і публічною діяльністю, яка мені надзвичайно імпонує, як по формі, так і по суті.

На моє переконання, саме завдяки таким людям, як Геннадій Друзенко, створюються фундамент, структури і ідеологія МАЙБУТНЬОЇ СПРАВЕДЛИВОЇ І МОДЕРНОВОЇ УКРАЇНИ.

Тому коли в мене, кілька тижнів тому польські колеги запитали, кому найбільш доцільно передати автомобіль швидкої допомоги, я відразу ж згадав Геннадія Друзенко і їх ПДМШ ім. М.Пирогова.

Для тих хто хоче більше зрозуміти, що я маю на увазі, а також пізнати життєві засади і публічну позицію п.Геннадія рекомендую ознайомитись з двома крайніми медійними матеріалами з його участю: http://www.ukrlife.tv/…/iakshcho-ukrayina-vstoyit… та https://www.pravda.com.ua/articles/2022/04/13/7339335/

Знаю, що відразу кілька днів, після 13 квітня 2022р. передові групи ПДМШ ім.Миколи Пирогова вирушають на Схід, щоб знову надавати медичну допомогу українським військовим і цивільним в найбільш гарячих та критичних локаціях російсько-української війни.

Хай Вам щастить, дорогі Друзі! Все буде Україна!

Олег ДУБІШ

P.S.: Долучаю Фото на пам’ять. Як звичайно, «бойова подруга» Вікі Viktoria Jalowienko надзвичайно полюбляє компанію патріотичних мужчин в одностроях і з бородою…)))