Боса польської «паливної мафії» заарештували в Україні

Боса польської «паливної мафії» заарештували в Україні

Переховувався 12 років. Навіть керував бізнесом під чужим ім’ям. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Боса «паливної мафії» Лукаша Б., якого шукали 12 років, вистежили в Україні сілезькі «мисливці за головами». 

Лукаша розшукували за керування групою, яка вчиняла злочини проти власності, у сфері торгівлі та податків. Злочинну діяльність проводили у період з жовтня 2000 року по травень 2004 року в Ченстохові, Севежі та інших населених пунктах. 

Було встановлено, що розшукуваний покинув Польщу та поїхав до однієї з країн за межами Європейського Союзу. Подальші пошуки привели до України. Було налагоджено співпрацю з поліцейським аташе Міністерства внутрішніх справ Грузії у Польщі. Він використовувався для передачі інформації, безпосередньо українській стороні. Аташе також координував співпрацю кримінального відділу штабу провінційної поліції в Катовіце зі слідчим відділом кримінальної поліції України в Києві. Це дозволило, серед іншого, встановити, що розшукуваний, перебуваючи в Україні, використовував підроблений паспорт на іншу особу і вів бізнес.

В результаті спільних дій 25 травня розшукуваний був затриманий у Києві слідчим відділом кримінальної поліції України та поміщений під арешт. 28 травня український суд постановив заарештувати Лукаша Б. на 40 діб.

Зараз 44-річний чоловік з Ченстохова чекає під вартою на екстрадицію до Польщі.