Британська розвідка: росіяни здивовані силою наступу українців
Гракове, Харківщина, 9 вересня 2022 року PAP/Mykola Kalyeniak

Британська розвідка: росіяни здивовані силою наступу українців

Через наступ поблизу Харкова і дедалі активніші дії українців на Херсонщині росіяни під дедалі сильнішим тиском. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Британська розвідка оцінює, що російські війська, найімовірніше, були здивовані масштабом наступу українських військ на півдні Харківської області. Окремі українські підрозділи зайшли на 50 кілометрів углиб окупованих загарбниками районів. Завдяки просуванню українських військ сили окупантів навколо міста Ізюм щораз більш відрізані. Правдоподібно, війська РФ не очікували такої сили наступу, тому що утримували біля Харкова тільки легкі сили.

У звіті мовиться, що зараз українці наближаються до Куп’янська. Звільнення міста стало б для росіян проблемою, тому що воно лежить на шляху постачання окупантів до лінії фронту на Донбасі.

У документі британської розвідки зазначено – через наступ поблизу Харкова і дедалі активніші дії українців на Херсонщині росіяни знаходяться під дедалі сильнішим тиском як на півночі, так і на півдні.

IAR/Н.Б.