Чи варто враховувати при купівлі житла технологію зведення житлових будинків
https://img.tsn.ua/cached/1504079398/tsn-10b074b73c19092c21afb42e6fe3f8e2/thumbs/1340x530/d0/46/116550a7d2853259d11b70cc9acc46d0.jpeg

Чи варто враховувати при купівлі житла технологію зведення житлових будинків

На сьогоднішній день, майже перед багатьма сім’ями постає питання розселення та придбання власного житла.

На сьогоднішній день, майже перед багатьма сім’ями постає питання розселення та придбання власного житла, оскільки кожному хочеться мати свій особистий затишний куток, де діти та внуки зможуть комфортно себе відчувати проживаючи з Вами або приходячи до Вас в гості.

Тому, питання купівлі власного житла стає тією подією, до якої прагне кожна людина. Задаючи ці питання собі, ми намагаємося відповісти на постійні питання, які із року в рік турбують багатьох наших громадян, а саме:

– якими факторами керується в першу чергу покупець при виборі майбутньої квартири?

– місце знаходження будинку та його стан?

– вартість об’єкта нерухомості?

– параметри загальної та житлової площі, планування об’єкта нерухомості?

– інфраструктура, технологія зведення будинку тощо?

І це ще неповний перелік питань над якими ми думаємо постійно.

Як приклад, розглянемо останній критерій, який на нашу думку, найчастіше турбує покупців, а іноді і не всі володіють певними знаннями з цього приводу.

Згідно порад експертів провідних будівельних компаній, перед покупкою житла необхідно звернути увагу на питання пов’язані з технологію будівництва об’єкта нерухомості з точки зору теплотехніки, звукоізоляції, міцності, на такому рівні, який дозволить грамотно Вам, як майбутньому власнику та користувачу, оцінювати житло для купівлі.

На сьогоднішній день в Україні новобудови розділяються на чотири класи: «Економ», «Комфорт», «Бізнес» та «Преміум» житло.

Останнім часом, достатньо популярним є будівництво будинків за монолітно-каркасною технологією. Цей метод передбачає створення залізного каркаса, навколо якого викладається опалубка, а далі пустота заповнюється легкими матеріалами. Внаслідок застосування цієї технології термін експлуатації будинку досягає мінімум 100 років, тому цей метод використовується при будівництві житла «Преміум» та «Бізнес» класу.

Нерідко зустрічається панельно-каркасна технологія, при будівництві якої, застосовуються виготовлені на заводах самонесучі панелі з повною фасадною обробкою.

Разом з тим, на даний час, значне місце на сучасному ринку новобудов займає панельне будівництво. Широке застосування цей метод отримав при будівництві житла «Економ» класу, хоча за деякими параметрами він поступається каркасним технологіям, а саме – немає вільного планування квартири.

Дорогими і комфортабельними є дома, які побудовані із червоної цегли. Такий будівельний матеріал відрізняється естетичністю, витривалістю до перепадів температури, вогнестійкості,міцності, довговічності, та має високі показники звуко- та теплоізоляції.

Також часто застосовується і силікатна цегла, але порівняно з попереднім матеріалом, він тяжчий, швидше вбирає в себе вологу, теплоізоляційні властивості гірше.

У сучасному будівництві домінуюче місце займає пористий бетон, унікальний матеріал, який об’єднав у собі кращі якості дерева та каменю. За показниками теплоізоляції, вогнестійкості має велику перевагу від інших матеріалів. Пориста структура пінобетону забезпечує вихід водяного пара з опалювального приміщення назовні, як основний показник – це безпечність для здоров’я, оскільки він виготовляється з натуральної сировини.

Один із найбільш перспективних, безпечних і нешкідливих вважається – керамзитобетонний блок. Який має велику морозостійкість, міцність, стійкість до погодних умов та відсутність усадки. Вказане дозволяє уникнути тріщин на стінах, що водночас дає великий термін служби та надійності конструкції.

Шлакоблоки – застарілий будівельний матеріал, який все рідше застосовується при будівництві, низька екологічність якого обумовлена використанням доменного шлаку. Також низькі показники по морозостійкості та воло поглинання.

Знаючи основи специфіки використання різних будівельних матеріалів допоможе інвесторам уникнути помилок і прийняти правильне рішення.

За матеріалами “ЛМ”