«Членство України в НАТО є реальним»
http://infoline.ua/img_for_news/1417601419475094_20111026184622.jpg

«Членство України в НАТО є реальним»

Заступниця генерального секретаря НАТО Роуз Ґетемюллер наголосила, що Київ повинен провести важливі реформи. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Членство України в НАТО є реальним, але щоб ця країна стала одним з членів Північноатлантичного альянсу, повинна провести важливі реформи, – наголосила заступниця генерального секретаря НАТО Роуз Ґетемюллер. Політик взяла участь в XI Київському безпековому форумі.

Як сказала Ґетемюллер, «надії Києва увійти до НАТО та ЄС не є ідеалістичними. Мені здається, що це важлива та реальна мета», – додала заступниця Єнса Столтенберґа. Вона пояснила, що ситуація у світі є складною через агресивну поведінку Росії: «Ми бачимо конфлікт на Донбасі, кібератаки, дезінформацію, втручання у виборчий процес, використання хімічної зброї. Ми кожного дня зустрічаємося зі спробами зруйнувати нашу єдність».

Роуз Ґетемюллер звернула увагу на український досвід боротьби з російськими гібридними атаками. «Україна навчилася з ними боротися, а НАТО хоче дізнатися про ваш досвід», – сказала політик.

Нагадаємо, у четвер президент України Петро Порошенко заявив, що Україна, Молдова та Грузія повинні стати членами Північноатлантичного альянсу. «Ми будемо наполягати на здобуття Плану дій щодо членства в НАТО для України», – додав український очільник.