ДБР за рішенням суду проведе заочне розслідування щодо антиукраїнських дій колишнього нардепа Іллі Киви

ДБР за рішенням суду проведе заочне розслідування щодо антиукраїнських дій колишнього нардепа Іллі Киви

Суд дозволив проводити заочне розслідування щодо колишнього народного депутата Іллі Киви за підозрою у державній зраді. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ДБР.

З ініціативи Державного бюро розслідувань, суд надав дозвіл на заочне розслідування стосовно колишнього народного депутата України Іллі Киви за підозрою у державній зраді.

Слідчі Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора здійснюють спеціальне (заочне) досудове розслідування стосовно колишнього народного депутата України Іллі Киви. Йому повідомлено про підозру у державній зраді й порушенні територіальної цілісності, пропаганді війни та закликах до насильницької зміни влади.

Слідством ДБР зокрема встановлено, що колишній депутат, перебуваючи на території росії, взяв участь в одному з пропагандистських шоу на телебаченні РФ. Ілля Кива публічно закликав вище керівництво росії до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Він пропонував фізично усунути Президента України та інших високопосадовців держави, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території нашої країни.

Наразі тривають слідчі дії для скерування обвинувального акту до суду для розгляду по суті.