Де працюють польські студенти? Досвід Влада Дідковського

Де працюють польські студенти? Досвід Влада Дідковського

Чи можу я працювати, якщо стану студентом польського університету? Це запитання я чую майже від кожного абітурієнта. І це зрозуміло, більшість дітей вже досить свідомі і розуміють, що батькам потрібна допомога. Крім того заробляти власні гроші дуже приємно. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог експерта з питань вищої освіти за кордоном для українців, засновника школи іноземних мов “Поліглот”, вчителя англійської мови, організатора мовних таборів за кордоном Лариси Коломійченко.

Новини хороші, працювати можна хоч і з першого дня, але якщо Ви оформили карту бита (тимчасове проживання на території Польщі). Національна віза типу “Д” дає можливість працювати лише у канікулярний час.

Наші студенти працюють у різних галузях: класично офіціантами, у супермаркетах, кур’єрами, прибиральниками тощо. Роботу знаходить кожен, хто хоче її знайти.

Пам’ятаю як мене приємно вразив вчинок однієї дівчини із Старобільська Луганської області. Перше, що вона зробила після поселення у гуртожиток, підійшла до адміністрації із питанням про роботу прибиральниці. Вона не побоялась, що її однолітки будуть насміхатись, чи хтось не зрозуміє такого вчинку. Працювала вона цілий рік і це було дуже зручно, адже ти працюєш там, де живеш.

Соціальні мережі сповіщають про яскраві життєві події наших абітурієнтів і завжди тішуся, коли Наші діти мають активну життєву позиції і здобувають перший робочий досвід. Адже, диплом про освіту це добре, а відгуки від роботодавців – важливий бонус. Доречи, порада на майбутнє: збирайте відгуки про свій трудовий досвід, будь-яку роботу, бо кожен роботодавець шукає активних, амбітних і не лінивих.

Нещодавно мала чудову можливість поспілкуватись із нашим клієнтом, Владом Дідковським, який у 2014 році вступив до Краківського економічного університету. Влад вивчав польську мову у нашому мовному центрі, подорожував до Кракова у рамках мовленнєвої практики до Школи Калана і скористався нашими посередницькими послугами під час вступу.

Влад завжди справляв на мене враження людини, якій легко вдається абсолютно все. Адже, навчання у школі – відмінно, вивчення польської – відмінно, навчання в одному із найскладніших університетів – відмінно. При цьому – активний у соціальному житті, почав працювати із першого курсу. На магістратурі працював в американській компанії, при цьому диплом магістра – на відмінно. Владе, як тобі це вдається? Дізнаємось із інтерв’ю.