Делегація Пентагону відвідала Україну, щоб обговорити питання протиповітряної оборони
MIM-104 Patriot – ілюстраційне фото Krystian Maj / Forum

Делегація Пентагону відвідала Україну, щоб обговорити питання протиповітряної оборони

Делегація представників Міністерства оборони США нещодавно відвідала Україну з метою розслідування потреб країни у сфері протиповітряної оборони, – повідомив у понеділок речник Пентагону Джон Кірбі. Однак подробиць цього візиту службовець не розкрив. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Як сказав речник Пентагону Джон Кірбі на пресовій конференції, представники Пентагону відвідали Україну, щоб провести переговори про «проблеми протиповітряної оборони та те, чого їм [українцям] у цьому плані не вистачає».

Кірбі, однак, відмовився надати деталі переговорів і пояснити, «як те, що вони дізналися, може вплинути на майбутні пакети допомоги Україні». Джон Кірбі сказав, що про це буде оголошено, коли буде прийнято рішення про відправлення чергової партії військової допомоги до Києва.

За даними американських ЗМІ, системи протиповітряної та протиракетної оборони є одним із головних елементів озброєння, про яке Україна попросила Вашингтон. Серед них: комплекс «Патріот» і система «Залізний купол».

РАР/Л.І.