День Незалежності 2019: як проходить святкування
Ілюстративне фото (РБК-Україна)

День Незалежності 2019: як проходить святкування

Україна святкує 28-ту річницю незалежності. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на РБК-Україна.

24 серпня в Україні відзначається День Незалежності. Як проходить головне державне свято, парад онлайн, всі подробиці урочистостей, а також фото та відео.

10:08 Після виступу Зеленського почалася церемонія вручення державних нагород.

10:05 “Уявіть, шо сусід відібрав у вас двох дітей. Першу просто вкрали і дали нове свідоцтво про народження. І от пройшло 5 років. І ті, хто був так занепокоєний каже, що все нормально, і не сильно дитина за вами плаче. Чому вони так кажуть? Тому що це не їх дитина. А іншу дитину закрили у дитячій кімнаті і поставили збройну охорону. І ви чуєте, як ваша дитина плаче, але ви не можете туди зайти. Кожного дня у кожного з нас розривається серце, бо наша родина неповна. Але настане день, коли ми обов’язково зберемось разом”, – говорить Зеленський.

09:52 “Кожен мій ранок починається з смс зі штабу. Тільки одна цифра може зробити ранок добрим – це нуль. Обстрілів нуль, загиблих нуль, поранених нуль”, – сказав Зеленський і запропонував подякувати нашим захисникам на сході.

09:45 Майдані виконали гімн України, в тому числі, на піаніно, яке під час Революції гідності стояло на головній площі столиці. Тепер гімн співає Тіна Кароль, яка сидить на крищі Національної філармонії.

09:35 Президент України з дружиною Оленою поклали квіти до меморіалу Героям небесної сотні.

В цей час на Алеї Героїв знаходиться дуже багато дітей, всі вони в білому.

09:35 Президент України з дружиною Оленою поклали квіти до меморіалу Героям небесної сотні.

09:32 Висупает Володимир Зеленський. Він стоїть на Алеї Героїв небесної сотні.

09:24 Офіційні заходи на Майдані Незалежності розпочнуться о 9:30.

09:07 В Нацполіціі повідомили, що сьогодні порядок забезпечуватимуть 13 тис. Правоохоронців. Як відомо, в Україні в рамках святкування Дня незалежності сьогодні пройде близько 1000 заходів.