Держсекретар США Блінкен: Північний потік 2 загрожує інтересам України та Польщі
Anthony Blinken PAP/EPA/Ting Shen / POOL

Держсекретар США Блінкен: Північний потік 2 загрожує інтересам України та Польщі

Північний потік 2 порушує правила енергетичної безпеки ЄС, – заявив у середу держсекретар США Ентоні Блінкен. Голова дипломатії США сказав, що, як і президент Джо Байден, він вважає проєкт «поганою ідеєю». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Державний секретар США Ентоні Блінкен заявив, що адміністрація президента Джо Байдена продовжує виступати проти будівництва Північного потоку 2.
Під час слухань у Конгресі політик заявив, що газопровід загрожує інтересам України та Польщі, і не виключив санкцій проти інших компаній-учасників проєкту.

Ентоні Блінкен відповів на запитання членів Комітету з закордонних справ Палати представників. Вони стверджували, що не можна допустити завершення будівництва Північного потоку 2. «Якщо ми дозволимо завершити будівництво газопроводу, це буде великою перемогою Владіміра Путіна», – заявив республіканський конгресмен Майкл Маккол.

Очільник американської дипломатії нагадав, що президент Джо Байден виступає проти Північного потоку 2. «Цей проєкт суперечить принципам енергетичної безпеки Європейського Союзу та загрожує економічному та стратегічному положенню України. Польщі також”, – сказав Блінкен.

Державний секретар США нагадав, що уряд Байдена ввів санкції проти російського корабля «Фортуна» і аналізує можливість їх поширення на інші суб’єкти. «На жаль, трубопровід закінчений на 95 відсотків, але ми чітко даємо зрозуміти, що ми проти його завершення», – сказав Ентоні Блінкен. Голова американської дипломатії заявив, що США говорять про Північний потік 2 з європейськими союзниками.

IAR/Л.І.