Десь в Києві

Десь в Києві

Десь в Києві. Крайні дні березня волонтерська частина нашої команди через Благочинний Фонду Польсько-Українського Партнерства займається в Києві допомогою медичним закладам столиці. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Голови Правління БО «Благодійний фонд Польсько-Українського партнерства», Першого Віце-Президента Польсько-Української Господарчої Палати Олега Дубіша.

«Бойова подруга» Вікторія Яловенко в акції.

Різні люди, різні медичні заклади, різні життєві обставини але всіх об’єднує одне – вірність своєму професійному обов’язку, бажання помагати своїм співвітчизникам і всіма можливостями протистояти російській агресії.

Є серед лікарів, з якими контактуємо і Ivan Varnakovv, з яким ще давно перед війною, налагоджували медичну співпрацю з питань онкопацієнтів в Варшавській клініці Аттіс.

Є серед медиків з якими співпрацюємо і ті, які на собі відчули жахіття війни в окупованому передмісті столиці – Ірпіні, а сьогодні самовіддано працюють в т.ч. надаючи допомогу пораненим захисниками столиці, які лікуються в відповідних столичних медичних закладах.

Приємно відзначити, що завдяки новим життєвим обставинам і проектам гуманітарної допомоги ми отримали можливість знайомства і співпраці з новими партнерами, зокрема з Департамент боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України, працівники якого також активно займаються дистрибуцією польської гуманітарної допомоги і своїм внеском посилили номенклатуру медичної гуманітарної допомоги Фонду Польсько-Українського Партнерства.

Загалом, говорячи про київську державну «екстренну» медицину воєнного часу, хочу зацитувати першого заступника Голови Київської міської державної адміністрації Миколу Поворозника, який 26 березня 2022 року повідомив, що за час повномасштабного російського вторгнення київські «швидкі» прийняли понад 16 500 викликів.

Серед них – понад 400 первинних викликів до поранених внаслідок ворожих дій окупанта.

Також прийнято понад 800 міжлікарняних викликів, коли для збереження життя поранених необхідно швидко транспортувати їх із одного медзаклада в інший, аби їм надали кваліфіковану допомогу фахівці-медики певного профіля.

«Із 24 лютого отримали поранення один лікар та три водії «швидких» у нашому місті.

Ця робота стала смертельно небезпечною. Але жодного випадку, коли працівник нашої «екстренки» відмовився б виїздити на виклик за 30 днів війни, не було», – наголосив Микола Поворозник.

Разом і кожен на своєму місці – до Перемоги!

Все буде Україна!

Олег ДУБІШ