До Польщі дедалі частіше приїжджають молоді українці

До Польщі дедалі частіше приїжджають молоді українці

У 2019 році в Польщі стрімко зросла кількість українських трудових мігрантів у віці до 25-и років. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

На це вказує результат дослідження, проведеного Центром Східної Європи Варшавського університету та Центром підтримки мігрантів на ринку праці EWL. Дослідження було представлено під час українсько-європейського форуму в Жешуві.

Згідно з дослідженнями, найбільшою групою українських трудових мігрантів були люди у віці 26-35 років. Однак їх частка протягом року зменшилась з 35% до 33%. На цьому фоні відсоток молодих людей, віком до 26 років, чітко збільшився — з 21% до 29,2%. Більшість із них прибули до Польщі незабаром після закінчення навчання. До порівняння — відсоток українців у віці 36-46 років становить 23,1%, а у віці 46-55 років — 13,2%.

Незважаючи на те, що більшість трудових мігрантів — чоловіки, їх кількість зменшилася з 63% до 60%. У той же час відсоток працівників, які не володіють польською мовою, зменшився на третину — з 31% до 20,6%.

Ще більші зміни стосуються рівня заробітної плати. Якщо у 2018 році понад 40% робітників були готові працювати за мінімальною погодинною ставкою, то минулого року їх було лише 6%.