До Польщі прибув новий Посол України
Василь Зварич. Фото з архіву редакції

До Польщі прибув новий Посол України

До Польщі прибув новий Посол України Василь Зварич. Він замінить на посаді Андрія Дещицю, який очолював українське дипломатичне представництво у Варшаві з 2014 року. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Про своє прибуття до Польщі новий Посол заявив на своїй сторінці у facebook. Поруч із фото своєї сім’ї Василь Зварич додав коментар: «Вітання з Польщі! Ми прибули сповнені рішучості працювати 24/7 для зміцнення українсько-польської дружби! Разом з Польщею ми сильніші і разом ми обов’язково переможемо! Дякую за солідарність та підтримку України».

Рішення про призначення в Польщі нового Посла України було прийнято ще в лютому цього року.

Відповідний указ № 44/2022 про призначення Василя Зварича послом України в Республіці Польща опублікований на сайті Президента. Іншим указом №43/2022 президент звільнив Андрія Дещицю з посади посла України у Польщі. Вказані укази були підписані Президентом 8 лютого 2022 року.

Василь Зварич до цього обіймав посаду директора другого територіального департаменту МЗС України, був заступником директора департаменту інформаційної політики міністерства закордонних справ. Він також працював в українських посольствах в Туреччині та США, був радником-посланником посольства України в Польщі.

Його попередник на посаді Посла України в Польщі – Андрій Дещиця –  нещодавно оголосив про завершення своєї дипломатичної місії. Його служба на цій посаді тривала майже 8 років.