Доступне житло: чи буде бум на іпотечному ринку?

Доступне житло: чи буде бум на іпотечному ринку?

Як розповів Кирило Шевченко, голова Національного банку Украіни, під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна-30: Інфраструктура». Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Іnterfax-Україна.

НБУ вживає низку заходів задля розвитку іпотечного кредитування, сприяючи широкому залученню банківських установ до забезпечення українців доступним житлом. Оздоровлення банківського сектору дозволило запровадити низку іпотечних програм, але левова частка угод у 2020 році укладена кількома банками, насамперед державними.

НБУ очікує збільшення платоспроможного попиту з боку позичальників і і відповідно, цікавих іпотечних продуктів від банківського сектору.

Монетарна політика Національного банку забезпечує помірну і прогнозовану інфляцію, зазначив Кирило Шевченко, і це є добрим підґрунтям для розширення послуг з іпотеки. На його думку, законодавцям та урядовцям було б доцільно вжити заходів щодо ефективного захисту прав кредиторів, зменшення юридичних ризиків, належного врегулювання ринку новобудов.