Джо Байден на зустрічі з президентом РФ підніме питання України
Зустріч президентів США і Росії – Джо Байдена та Владіміра Путіна – має відбутися 16 червня в Женеві EPA/MAXIM SHIPENKOV *** Local Caption *** 56564653 Dostawca: PAP/EPA.

Джо Байден на зустрічі з президентом РФ підніме питання України

Речниця Білого дому сказала, що під час зустрічі з Володимиром Путіним президент США наголосить на своїй підтримці суверенітету і територіальної цілісності України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Речниця Білого дому Джен Псакі повідомила, що під час зустрічі з Володимиром Путіним, яка запланована у середині червня, президент Джо Байден підніме питання України та дій білоруської влади. Президенти США та Росії зустрінуться у Женеві 16 червня. Представниця Білого дому сказала, що цілі саміту спрямовані на відновлення передбачуваності та стабільності у відносинах США та Росії.

Джен Псакі заявила, що значна частина зустрічі буде присвячена переговорам про стратегічні ядерні арсенали. «Президент також підніме питання України, наголошуючи на своїй підтримці суверенітету та територіальної цілісності цієї країни. Він також підніме питання Білорусі та передасть нашу глибоку стурбованість, яку він уже публічно висловив», – сказала речниця Білого дому.

Джен Псакі додала, що дипломатія передбачає також зустрічі з лідерами, з якими президент США має багато розбіжностей. «Ми не розглядаємо зустрічі з російським президентом як нагороду, а як ключовий елемент захисту американських інтересів», – додала речниця Білого дому. Джен Псакі не надала додаткових подробиць щодо саміту.

IAR/Л.І.