Джо Байден заявив про посилення НАТО на східному фланзі в разі наступу Росії на Україну
Президент США Джо Байден, 19 січня 2022 року EPA/Oliver Contreras

Джо Байден заявив про посилення НАТО на східному фланзі в разі наступу Росії на Україну

Президент США задекларував, що в такому випадку військова присутність Північноатлантичного альянсу зросте. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Американський президент Джо Байден заявив, що Сполучені Штати посилять свою військову присутність у Польщі та Румунії, якщо Росія здійснить наступ на Україну. Про це лідер США говорив на першій цього року пресконференції 19 січня.

Джо Байден додав, що його країна повинна підтримувати союзників з НАТО. Він також попередив президента Росії Владіміра Путіна, що в разі наступу на Україну відповідь США буде жорсткою.

За словами очільника США Джо Байдена, він очікує російського наступу на Україну, проте, якщо так станеться, Путін жалітиме, що так зробив. Заодно, президент США зазначив, що реакція Заходу буде залежною від масштабу російської агресії.

Під час пресконференції в Білому домі Джо Байден застеріг Росію від наступу на Україну. «Вони мають величезну військову перевагу, але заплатять високу ціну негайно, у середньостроковій та довгостроковій перспективах», – сказав президент США. У випадку агресії проти України США збільшать число солдатів у таких країнах, як Польща та Румунія. За словами Джо Байдена, Владімір Путін, ймовірно, не хоче повномасштабної війни, але вживатиме агресивних дій проти України.

Американський президент зазначив – у НАТО існують розбіжності стосовно того, що окремі країни готові зробити, залежно від того, що станеться. Він також додав, що намагається довести до єдності в цьому питанні в межах НАТО.

IAR/Н.Б.