Економіка України впаде, якщо президентом буде популіст, – Джон Гербст
Джон Гербст. Фото: Ратинський В’ячеслав/УНІАН

Економіка України впаде, якщо президентом буде популіст, – Джон Гербст

Популізм – явище дуже небезпечне, особливо для країни, що перебуває в стані війни. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Популізм – явище дуже небезпечне, особливо для країни, що перебуває в стані війни. Тож, якщо українські виборці оберуть президентом популіста, це призведе до руйнації економіки, яка лише зараз почала демонструвати позитивний ефект від реформ. Про це розповів у вівторок колишній посол США в Україні, нині директор Євразійського центру «Атлантичної Ради» Джон Гербст, передає Укрінформ.

«Популізм віддзеркалює серйозне й законне занепокоєння щодо благополуччя громадян», – зауважив експерт.

У більш широкому сенсі, популізм різниться від країни до країни, і він є спрощеним поглядом на те, чого можливо досягти, додав він.

«І коли такі спрощені погляди просувають нереалістичну політику, це небезпечно. І це справедливо у випадку з Україною», – наголосив колишній високопоставлений дипломат.

Як найбільш яскравий приклад, він навів обіцянки популістів знизити ціни на газ.

«Найбільше досягнення Революції Гідності на Майдані і керівництва Порошенка –це проведення реформ у сфері газопостачання. Вони усунули більшу частину корупції, а також зняли пряму залежність від Росії. Але після цього в Україні прийшли популісти, і в цьому є небезпека», – зауважив Гербст.

Відповідаючи на запитання, що ж буде, якщо в Україні президентом стане хтось із популістів, експерт підкреслив: «Якщо вони дійсно будуть такими догматичними, це призведе до руйнації економіки».

Екс-посол США зазначив, що в такому разі Україна заплатить високу ціну, особливо враховуючи те, що вона перебуває у стані війни. Скасування реформ створить хаос в той час, як економіка України зараз лише починає функціонувати як треба, наголосив колишній посол США.