Енергоефективність в Україні: можливості для громад, успішний досвід та перспективи – презентація E-ETAP

Енергоефективність в Україні: можливості для громад, успішний досвід та перспективи – презентація E-ETAP

Польсько-Українська Господарча Палата 20 жовтня взяла участь у конференції «Енергоефективність в Україні: можливості для громад, успішний досвід та перспективи», яку організувало Міністерство розвитку громад та територій України. Мала можливість виступу про  Проект з енергетичної ефективності та енергетичного аудиту в Україні E-ETAP, секретаріат якого знаходиться в Польсько-Українська Господарча Палата в Україні. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Координатора проєктів Польсько-Української Господарчої Палати та Polish Business Center в Україні, журналіста, ведучої програми “Філософія особистості з Анною Стожко” Анни Стожко.

У панельній дискусії на тему: «Правове та технічне регулювання відносин з питань енергоефективності в будівлях: сучасний стан та перспективи розвитку» як асистент проекту презентувала «Е-ЕТАР: Energy Efficiency Training and Auditing Project in Ukraine” – навчальний проект з енергетичної ефективності та енергетичного аудиту в Україні 2019-2021рр. 

Серед спікерів конференції були присутні учасники Е-ЕТАР, які пройшли навчання у Варшаві та взяли безпосередню участь під час реалізації І фази проекту. 

З учасниками І фази Е-ЕТАР: Вадимом Матковським та Валентиною Гуч-Денисенко

Дещо про проект Е-ЕТАР.

Для якісної реалізації проекту був створений консорціум між його двома незалежними учасниками – Національним агентством з питань енергозбереження KAPE S.A. та Фондом збереження енергії FPE.

Проект розпочався з підписання договору 6 вересня 2019 року між консорціумом та Національним фондом охорони довкілля та водного господарства Республіки Польща. Реалізація проекту була поділена на дві фази і включала співпрацю з українськими органами влади, українськими організаціями та установами, а також з іншими організаціями та міжнародними інституціями, які провадять свою діяльність в Україні у сфері енергетичної ефективності, зокрема:

Міністерство розвитку громад та територій України;

Державна установа Фонд енергоефективності;

Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH;

Польсько-Українська Господарча Палата;

Асоціація інвестиційно-привабливих громад;

Асоціація малих міст України;

учасники першої фази проекту та інші.

Для ефективної реалізації проекту у співпраці з Польсько-Українською Господарчою Палатою було створено Секретаріат проекту E-ETAP, що знаходиться в Україні, м. Київ, вул. Хорива 4. Завданнями Секретаріату насамперед була допомога в організації набору і транспорту учасників на навчальний курс до Польщі та подальша всебічна підтримка тренерів, що проводили навчання в Україні в другій фазі.

Робота під час ІІ фази. Офіс Секретаріату Е-ЕТАР в ПУГП у Києві

Станом на 20 жовтня серед 750 охочих  – 479 активних учасників за 2 місяці онлайн-навчаннь!

31 жовтня проект Е-ЕТАР завершується, а 16 листопада відбудеться фінальна конференція з оголошенням досягнених результатів за участю представників усіх установ та організацій, партнерів, які мають відношення до реалізації Energy Efficiency Training and Auditing Project in Ukraine протягом 2019-2021рр.

Детальніше про проект Е-ЕТАР: https://e-etap.com.ua/