ФСБ Росії звинуватила заступника голови Меджлісу Нарімана Джелялова у диверсії
Заступник голови Меджлісу Наріман Джелялов Foto: youtube/screen

ФСБ Росії звинуватила заступника голови Меджлісу Нарімана Джелялова у диверсії

ФСБ Росії звинуватила одного з лідерів кримських татар Нарімана Джелялова у диверсії. Татарського активіста затримали 4 вересня. Правозахисники нагадують, що репресії проти татарської громади почалися у 2014 році – після того, як Росія підступно захопила український Крим. Донині деякі кримські татари не прийняли російську анексію півострова. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Спочатку заступника голови Меджлісу не визнаного в Росії, звинувачували у сприянні в акції диверсії. Йшлося про пошкодження газопроводу, що пролягає навколо Сімферополя.

Тепер Нарімана Джелялова звинувачують у вчиненні «диверсії в складі організованої групи». Йому загрожує до 20 років в’язниці.

Сам він свою провину не визнає. Під час переговорів з Польським радіо Джелялов щоразу підкреслював, що він не росіянин і що Крим – це не Росія.

«Я ідентифікую себе лише як кримськотатарський громадянин України, людина, на чий будинок напали агресивні люди», – пояснює Наріман Джелялов.

Правозахисники повідомляють, що понад сотню татарських активістів, які не визнають анексію Криму, утримують у російських в’язницях та виправних колоніях.

IAR/Л.І.