Геращенко: Адміністрація Зеленського знімає відповідальність з РФ за вбивство українських бійців
Президент України Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Геращенко: Адміністрація Зеленського знімає відповідальність з РФ за вбивство українських бійців

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко обурена повідомленням Адміністрації президента про те, що Зеленський сподівається, що російська сторона відновить свій контроль над окупантами на Донбасі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко обурена повідомленням Адміністрації президента про те, що Зеленський сподівається, що російська сторона відновить свій контроль над окупантами на Донбасі. Про це вона написала у Facebook.

Подаємо допис повнотекстово:

«Це не фейк. Це офіційна сторінка нової АП, куди прийшли боги комунікацій. Президент Зеленський сподівається, що російська сторона відновить свій контроль над підрозділами! Мова йде про контроль над окупаційними військами, і Зеленський сподівається, що РФ не піде геть, не забере свою зброю і техніку з української землі, не виведе своїх найманців, а…. відновить свій контроль над підрозділами. Відкрию «таємницю» – в РФ є повний контроль над так званою «владою» так званих ОРДЛО, й 400 км українського кордону.

Я не знаю, скільки провисить ця новина. «Новина «про «вкрадені монітори» жила пару днів, вчора їх знайшли в АП. Сподіваюся, буде відеоблог з вибаченнями і проходкою повз ці монітори. Новина про те, що українські солдати не будуть стріляти у відповідь, пішла не зі сторінки Л. Кучми, а з сайту президента України, й досі там висить, до речі. Правда, ЛДК вчора вивели на брифінг спростовувати і виправдовуватися.

Тепер АП президента України в своєму офіційному повідомленні знімає відповідальність з РФ за вбивство українських солдатів (до речі, за 2 тижні президенства Зеленського загинуло 12 наших воїнів, вічна їм пам’ять. Зеленський і телеканали, що зробили його президентом, під час кампанії кричали, що Порошенку вигідна війна. Я правильно розумію, що тепер вона вигідна Зеленському? АП президента України сподівається, що РФ відновить свій контроль над незаконними бандформуваннями.

Р. S. Чекаю спростувань і вибачень, як вони напишуть, що це Порошенко їм написав і підсунув, чи Геращенко. А що богами комунікацій малося на увазі – чекаємо, що РФ негайно застосує весь свій безумовний вплив на бандформування, озброєнні російською технікою і зброєю, і примусить їх виконувати мінські угоди задля припинення вбивств українців».

Нагадаємо, за словами Зеленського, нещодавні артилерійські обстріли свідчать про те, що Росія частково втратила контроль над своїми найманцями.