Голова «Енергоатому» звинуватив рашистів у знущанні та викраденні працівників ЗАЕС
Запорізька атомна електростанція (фото 2009 року) Wikimedia: Ralf1969 – CC BY-SA 3.0

Голова «Енергоатому» звинуватив рашистів у знущанні та викраденні працівників ЗАЕС

«Близько 200 осіб заарештовано. Ми не знаємо, що трапилося з деякими з них і де вони знаходяться», — сказав Петро Котін в інтерв’ю газетам німецької медіагрупи Funke. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Голова українського концерну «Енергоатом» звинуватив російські війська, які окупували Запорізьку атомну електростанцію, у викраденні та знущанні над її співробітниками.

«Близько 200 осіб заарештовано. Ми не знаємо, що трапилося з деякими з них і де вони знаходяться», — сказав Петро Котін в інтерв’ю газетам німецької медіагрупи Funke.

Петро Котін зазначив, що українські працівники електростанції були вбиті або закатовані.

«Нашим працівникам зараз там працювати дуже важко, але ті, хто залишився, чудово знають, що найголовніше — це забезпечити ядерну безпеку та протипожежний захист», — підкреслив президент «Енергоатому». Він повідомив, що до повномасштабної російської агресії проти України на Запорізькій атомній електростанції працювало 11 тисяч осіб, зараз там залишилося близько 1 тисячі українських працівників.

Запорізька атомна електростанція є найбільшим об’єктом такого типу в Європі. Рашисти захопили її в ніч з 3 на 4 березня. У серпні російські війська кілька разів обстріляли електростанцію, створюючи загрозу викиду радіоактивних речовин. Москва звинувачує Київ у цих інцидентах.

PAP/Д.Ю.