Голова МЗС Великої Британії: G7 займе у справі України рішучу позицію
Лондон (ілюстративне фото) Dronepicr, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

Голова МЗС Великої Британії: G7 займе у справі України рішучу позицію

Ліз Трасс наголосила на необхідності зупинки агресивних дій Росії проти України. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Країни формату Великої сімки займуть тверду позицію щодо дій Росії на кордоні з Україною, пообіцяла глава британської дипломатії. Господиня зустрічі очільників дипломатій у Ліверпулі Ліз Трасс повторила свої попередні попередження щодо Москви і заявила, що Кремлю не зійде з рук можлива агресія:

«Ми повинні зупинити Росію від таких дій. Я чітко кажу, що таким чином Москва зробить стратегічну помилку. Зустріч G7 має бути демонстрацією єдності основних економік світу, які думають подібним чином. Ми займемо тверду позицію проти агресії проти України. Якщо це станеться, наслідки будуть серйозними»».

Ліз Трасс підкреслила, що в цьому контексті важливо, щоб Захід став незалежним від російського газу. Вона додала, що слід зробити акцент на відновлюваних джерелах та ядерних технологіях. Трасс наголосила, що хоче поговорити з Німеччиною про «Північний потік», і що вона має певні надії на те, що в німецькому новому уряді є «Зелені», які досі виступали проти будівництва газопроводу.

IAR/Т.А.