ГУР: у росії ліквідували льотчика важкого бомбардувальника
Ілюстративне фото CC0 Domena publiczna//pxhere.com

ГУР: у росії ліквідували льотчика важкого бомбардувальника

Українська розвідка повідомила, що в росії ліквідували льотчика важкого бомбардувальника, який брав участь в атаці на торговельний центр «Амстор» у Кременчуці, внаслідок якої загинули 22 людини. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Начальник штабу авіаційної ескадрильї та пілот 52-го важкого бомбардувального авіаційного полку, який брав участь в атаці на торговельний центр «Амстор» у Кременчуці, внаслідок чого загинули 22 людини, знайдений мертвим під Брянськом на заході росії. Про це повідомила у понеділок, 21 жовтня, українська розвідка.

Офіцер, імовірно, загинув від ударів молотка.

«Ґолєнков ― пілот 52-го важкого бомбардувального авіаполку вкс рф (в/ч 33310), який базується на аеродромі «Шайковка» та має на озброєнні бомбардувальники Ту-22М3», — написано в повідомленні ГУР.

https://t.me/DIUkraine

Причетний до ракетних ударів по українських цивільних об’єктах, зокрема по торговому центру «Амстор» у місті Кременчук Полтавської області. У момент атаки 27 червня 2022 року в ТЦ перебували близько 1000 людей. Унаслідок воєнного злочину тоді загинуло 22 людини, десятки отримали поранення.

«Також Ґолєнков відповідальний за ракетний удар по житловому будинку в Дніпрі 14 січня 2023 року, коли загинуло 46 цивільних українців, серед них ― шестеро дітей. Тіло російського воєнного злочинця Дмітрія Ґолєнкова виявили з множинними травмами голови, заподіяними, ймовірно, молотком», — зазначено у повідомленні ГУР.

Головне управління розвідки МО України/С.Ч.