Хакери зламали сайт НВ

Хакери зламали сайт НВ

Невідомі зламали сайт видання НВ та розмістили на ньому фейкову новину. У зв’язку з цим редакція видання планує звернутися до правоохоронців. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Детектор Медіа.

Невідомі зламали сайт видання НВ та розмістили на ньому фейкову новину. У зв’язку з цим редакція видання планує звернутися до правоохоронців. Про це стало відомо 28 серпня, повідомляє НВ.

Зазначається, що кіберзлочинці отримали доступ до адмінпанелі та замінили матеріал з назвою «У Львівській області зіткнулися чотири автомобілі: двоє людей загинули, шестеро травмовані» фейком із заголовком «Українські військовослужбовці – головна проблема Яворівського навчального центру».

«Редакція НВ розцінює це як відверту цинічну провокацію як проти нашого ресурсу, так і проти Збройних сил України. За даним фактом НВ звернеться до правоохоронних органів», – йдеться в заяві.

Фото: фейк, опулікованний хакерами / НВ

 

Фото: фейк, опулікованний хакерами / НВ

Нагадаємо, у ЗСУ назвали «вкидом і провокацією» блог американського підполковника Роберта Трейсі, де була розміщена критика на адресу українських солдатів. Англомовний блог із заголовком «Українські солдати – найслабше місце Яворівського навчального центру» був опублікований 23 серпня. У ньому підполковник Роберт Трейсі нібито звинувачує українських солдатів у незнанні англійської мови, ледарстві, у жадібності, у тотальному пияцтві, слабкому рівні освіти та у тому, що вони нібито є корумпованими.