Хочу привітати вас з Новим роком, побажати добра, миру та злагоди

Хочу привітати вас з Новим роком, побажати добра, миру та злагоди

Хочу привітати вас з Новим роком, побажати добра, миру та злагоди. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Президента всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василя Воскобойника.

Дорогі друзі,

Хочу привітати вас з Новим роком, побажати добра, миру та злагоди. У 2020-му році Україну чекатимуть багато випробувань. Але для мене є очевидним, що все можна буде подолати за умови бажання українців жити у власній державі. Зі свого боку, державі треба продемонструвати стратегічне бачення розвитку країни, проводити логічну і сталу політику в економічній галузі, а також не забувати про проблему трудової міграції. Українці, що працюють за кордоном, є найціннішим ресурсом нашої країни, який в перспективі зможе зробити Україну успішною державою. Але для цього потрібно:

1. Захищати трудових мігрантів в Україні та за кордоном. Українці повинні відчути цінність свого паспорту, перебуваючи в іншій країні. Саме люди створюють держави, тому завдання держслужбовців усіляко захищати їх, де би не знаходились наші громадяни.

2. Будувати довіру між владою та трудовими мігрантами. Замало декларацій про світле майбутнє, потрібні кроки для успішної взаємодії між владою та людьми. Діалог потрібно вести на одному рівні, а не повчати «нерозумних» українців життю та бігати за ними з батогом.

3. Не обкладати трудових мігрантів додатковими податками та не намагатися накласти “фіскальну” руку на їхні гроші, зароблені важкою працею за кордоном. Це тільки прискорить виїзд активних громадян з країни назавжди.

4. Розробити та втілювати у життя сучасну міграційну політику, яка б, з одного боку, пропонувала дієві механізми щодо повернення трудових мігрантів додому, а з іншого, пропонувала шляхи залучення іноземної робочої сили до України.

5. Вести постійний діалог з українською діаспорою за кордоном. Бути в курсі їх проблем та негараздів, запрошувати інвестувати гроші на батьківщині, гарантувати прозорість та вигідність повернення додому.

Саме заради щастя всіх громадян України існує держава і наша спільна мета – її подальша розбудова та робота пліч о пліч заради майбутнього наших дітей. З Новим роком та слава Україні!