Інтерв’ю Євгена Панова про перебування у російському полоні

Інтерв’ю Євгена Панова про перебування у російському полоні

Політв’язень Євген Панов із Енергодару, Запорізької області розповів про перебування в російському полоні.

Інтерв’ю опублікував ТВ-5.

У  серпні 2016р. Євгена затримали ФСБ РФ на території анексованого Криму за нібито підготовку теракту. Пізніше, російські слідчі скажуть, що вдалося запобігти диверсії, яку готували у ГУР МО України.

«Объяснял, что полная глупость этой статьи. Я не скрывал и никогда в жизни скрывать не буду свое отношение к Российской Федерации и так далее… Я им объяснял, что дело диверсии в Крыму, это по меньшей мере глупость, потому что Крым, я считаю, это Украина и много там живет людей, которые, как бы, с нами, но у них нету возможности уехать оттуда» – коментує Євген.

Та все ж, з Євгена вибила необхідні Росії зізнання. На відео, яке згодом виклали на сайті ФСБ, із саднами на обличчі псевдодиверсант зізнається у тому, чого не коїв.

Тільки тепер Євген може розповісти, як записували відео насправді. «Вот тебе листок, прочитай, ты должен это рассказать. Вот так это происходило. Относились как собаки бродяжные. Люди у которых ни чести, ни совести, ничего нет святого» – згадує Панов.

Про численні тортури та катування, які застосовували до нього правоохоронці навіть згадувати не хоче, й досі моторошно. Однак, із задоволенням згадує про тих, хто допомагав та підтримував його у нелегкі часи. Панов каже, що у такі моменти згадував близьких, друзів та Україну.

Новини дізнавався з опозиційної нової газети, передплату на яку довго вимагав.

До полону Євген працював на атомній електростанції, після короткої відпустки планує повернутися до роботи.

Євген каже, що не зможе заспокоїтись допоки хоча б один українець залишиться у ворожому полоні.