Кабмін оголосив конкурс на посаду голови правління НАК "Нафтогаз України"
Гройсман заявив, що нового голову НАК буде обрано з огляду на публічні та відкриті процедури Фото: kmu.gov.ua

Кабмін оголосив конкурс на посаду голови правління НАК “Нафтогаз України”

За словами прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, контракт із чинним головою правління НАК “Нафтогаз України” Андрієм Коболєвим закінчується 22 березня. Кабінет Міністрів затвердив рішення про проведення конкурсу на цю посаду з 23 березня. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Гордон.

Кабінет Міністрів на засіданні 6 березня ухвалив рішення про відкритий конкурс на посаду голови правління НАК “Нафтогаз України”.

За словами прем’єр-міністра України Володимира Гросмана, контракт із чинним головою правління НАК “Нафтогаз України” Андрієм Коболєвим закінчується 22 березня.

“Ми маємо приймати відповідні рішення з точки зору належної якості корпоративного управління, відкритості, публічності та ефективності щодо управління державними компаніями. І тому, сповідуючи всі принципи ефективного корпоративного управління, ми ухвалюємо рішення про те, щоб із 23 березня оголосити конкурс, публічний, відкритий, відповідно до постанови уряду… яка передбачає конкурс за участю наших міжнародних партнерів”, – заявив Гройсман.

Він додав, що уряд звертається до наглядової ради НАК “Нафтогаз України” з проханням підготувати пропозиції щодо умов нового контракту з новим головою, якого буде обрано з огляду на публічні і відкриті процедури.

16 січня 2019 року Гройсман заявив, що 22 березня завершується термін дії контрактів із менеджментом НАК “Нафтогаз України”, у яких вказано неприйнятні умови щодо зарплат і премій. За його словами, Кабмін звернеться до незалежної наглядової ради підприємства з пропозиціями про перегляд умов у нових контрактах.

28 лютого “Економічна правда” з посиланням на джерела повідомила, що наглядова рада НАК “Нафтогаз України” вирішила продовжити контракт із Коболєвим із місячним окладом у розмірі 2,08 млн грн. “Нове законодавство дає наглядовій раді держкомпанії повноваження приймати рішення по контрактах із менеджментом”, – підкреслив співрозмовник видання. Контракт із Коболєвим “Нафтогаз” нібито продовжив на три роки, починаючи з 1 січня 2019 року. “Економічна правда” писала. що про це йшлося у листі голови наглядової ради “Нафтогазу” Клер Споттісвуд, адресованому Гройсману, який є в розпорядженні видання.