Кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська пояснила, чому поїхала з країни
Світлана Тихановська

Кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська пояснила, чому поїхала з країни

За словами опонентки Лукашенка, її поставили перед складним вибором. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська записала відеозвернення з поясненням про виїзд із країни. Відповідний ролик з’явився на її Youtube-каналі “Страна для жизни”.

За словами Тихановської, рішення про виїзд у Литву вона прийняла самостійно, оскільки їй дали складний вибір. “Знаєте, не дай бог опинитися перед таким вибором, перед яким опинилася я. Тому, люди, бережіть себе, будь ласка, – жодне життя не варте того, що зараз відбувається. Діти – це найважливіше, що є в нашому житті” , – заявила кандидатка.

Крім того, Тихановська говорить, що вважала себе загартованою передвиборчою кампанією. “Ви знаєте, я думала, що вся ця кампанія мене дуже сильно загартувала і надала мені стільки сил, що я витримаю все. Але, напевно, я так і залишилася тією слабкою жінкою, якою була спочатку. Я прийняла дуже важке для себе рішення. Це рішення я прийняла абсолютно самостійно”, – висловилася суперниця Лукашенка.

Раніше повідомлялося, що в Литву виїхала кандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська. Про те, що вона покинула Білорусь, повідомив міністр закордонних справ Литви.

Нагадаємо, 9 серпня в Білорусі завершилися президентські вибори. За попередніми даними Центральної виборчої комісії, чинний глава Білорусі Олександр Лукашенко перемагає на президентських виборах, набравши понад 80%.

Водночас білоруси у відповідь на результати екзит-полів вийшли на мітинги в Мінську та інших містах Білорусі. 10 серпня МВС Білорусі визнало застосування спецзасобів проти мітингувальників у столиці країни, де тривають масові протести. У відомстві заявили, що “були вимушені” використати спецтехніку та шумові гранати.

У понеділок ввечері у центрі Мінська припинили роботу декількох станцій метро, стягнули спецтехніку, також відомо, що силовики почали стріляти по мітингувальниках.