Капітуляції не допустимо! – Парубія обурила ініціатива «не стріляти у відповідь»

Капітуляції не допустимо! – Парубія обурила ініціатива «не стріляти у відповідь»

Ініціатива про те, що українські військовослужбовці не повинні відкривати вогонь у відповідь на атаки російського агресора, – це шлях не до миру, а до капітуляції. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Ініціатива про те, що українські військовослужбовці не повинні відкривати вогонь у відповідь на атаки російського агресора, – це шлях не до миру, а до капітуляції. Про це, відкриваючи ранкове засідання Верховної Ради України, яке транслює телеканал ZIK, заявив голова ВРУ Андрій Парубій.

«Учора і для мене і, напевно, для багатьох стала тривожною інформація про те, що Президент дав доручення оголосити Мінській груп ініціативу про те, що українські військовослужбовці не повинні відкривати вогонь у відповідь на атаки російського агресора», – заявив Андрій Парубій.

Він нагадав, що лише сьогодні на Донбасі загинув український військовослужбовець і 12 бійців поранено.

«Коли ми не відповідаємо на вогонь і на атаки агресора, наших загиблих стає ще більше. Ми 5 років ведемо національно-визвольну боротьбу. І я особисто хочу повідомити новообраному Президенту Володимиру Зеленському, що заборона стріляти у відповідь – це шлях не до миру, це шлях до капітуляції. Ми не дозволимо капітуляції України перед російським агресором. Я впевнений, що це позиція, яку займає сьогодні український народ. Я впевнений, що Президент України повинен скоригувати свою позицію і мати повагу до українських воїнів, які, ризикуючи своїм життям, кожного дня захищають українську незалежність. Капітуляції ми не допустимо!» – заявив Андрій Парубій.

Як повідомляли, голова української делегації на переговорах щодо врегулювання ситуації на Донбасі в рамках Тристоронньої контактної групи в Мінську Леонід Кучма заявив про необхідність прописати в нових домовленостях про «режим тиші» в зоні збройного конфлікту норму «не стріляти у відповідь».