Касько знову став заступником генпрокурора: він обіймав цю посаду за Шокіна

Касько знову став заступником генпрокурора: він обіймав цю посаду за Шокіна

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка підписав наказ про призначення Віталія Касько першим заступником генпрокурора. Він уже працював на цій посаді. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Громадське.

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка підписав наказ про призначення Віталія Касько першим заступником генпрокурора. Він уже працював на цій посаді. Про це повідомили у Генпрокуратурі.

Касько обіймав посаду заступника генерального прокурора травня 2014 по лютий 2016 року. Він став відомим через участь у справі «діамантових прокурорів». Касько подав у відставку у лютому 2016-го через перешкоджання у розслідуванні справи та конфлікт з тодішнім генпрокурором Віктором Шокіним.

У квітні 2016 року Генпрокуратура повідомила Каську про підозру в шахрайстві при отриманні службових квартир і вручила клопотання про взяття під варту. Однак провадження закрили, оскільки розслідування не виявило доказів.

В ефірі hromadke Касько відкинув звинувачення у шахрайстві, розказавши, що в його приватній власності знаходиться лише одна квартира.

Уточнення: у попередній редакції новини йшлося про те, що Касько був заступником Юрія Луценка, однак ця інформація не відповідає дійсності, оскільки Касько звільнився з посади до того, як Луценко став Генпрокурором.