Казанський: Проблема не у війні. Влада і олігархи нищили Донбас протягом десятків років
Фото ZiK

Казанський: Проблема не у війні. Влада і олігархи нищили Донбас протягом десятків років

Сьогодні звільнені території Донбасу виглядають не надто краще, ніж окуповані. Це не наслідки війни – їх нищили у 90-их, 2000-их. В українців, які там жили, незалежність завжди асоціювалася з руїною та нищенням підприємств. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Сьогодні звільнені території Донбасу виглядають не надто краще, ніж окуповані. Це не наслідки війни – їх нищили у 90-их, 2000-их. В українців, які там жили, незалежність завжди асоціювалася з руїною та нищенням підприємств. Про це в ефірі хард-ток-шоу «DROZDOV» на телеканалі ZIK розповів журналіст та блогер Денис Казанський.

Він наголосив, що незважаючи на те, чи роздає Росія свої паспорти на окупованих територіях, Україна повинна продовжувати процес творення української нації та ставати більш привабливою для своїх громадян.

«На жаль, я цього не бачу. Україна є непривабливою для життя країною. Це об’єктивна реальність, треба це визнавати. Це не зважаючи на те, якою мовою ви говорите і яких переконань дотримуєтесь. Невже у нас мало україномовних громадян виїжджає з країни? Просто вони не в Росію їдуть», – зазначив журналіст.

Він підкреслив, що навіть під час президентських виборів українці на закордонному виборчому окрузі проголосували за націонал-патріотичного кандидата Петра Порошенка.

«Цих людей не можна назвати непатріотами, тим не менш, вони не тут. Тому Україна є непривабливою для життя, це правда. Ми можемо цю ситуацію змінити. Для цього найперше потрібно здійснювати реформи», – переконує Денис Казанський.

Крім того, він зазначив, що коли говорять про необхідність у майбутньому відновлювати ОРДЛО, варто подивитися на ті частини Донбасу, які Україні вже вдалось повернути.

«Невже він краще виглядає? Вибачте, але не набагато. Лисичанськ тотально зруйнований, вся промислова зона Костянтинівки зруйнована. Втім, це не наслідки війни – їх зруйнували не у 2014 році. Їх зруйнували у 90-ті, руйнували у 2000-их, руйнувала «Партія регіонів», – заявив блогер.

Так, підкреслює він, Лисичанськ зруйнувала команда Дунаєва-Бойка, Костянтинівку зруйнували Клюєви. Мовляв, це все ще до війни зробили українські політики.

«Вони просто штучно банкрутили підприємства, нищили їх. Це призвело до великого відтоку населення, до поширення тих самих антиукраїнських настроїв. Яку Україну бачили ті люди, що там жили? У них незалежність асоціюється тільки з руїною, нищенням їхніх виробництв, розбитими дорогами», – резюмував Казанський.

Нагадаємо, глава МЗС України Павло Клімкін запевнив, що Клімкін: Російські паспорти, видані мешканцям Донбасу, ніхто не визнаватиме Клімкін: Російські паспорти, видані мешканцям Донбасу, ніхто не визнаватиме ніхто у цивілізованому світі не визнаватиме паспортів РФ, виданих мешканцям ОРДЛО.