Клімкін прилетів до Брюсселя на зустріч з главами МЗС ЄС
Павло Клімкін / REUTERS

Клімкін прилетів до Брюсселя на зустріч з главами МЗС ЄС

У Брюсселі 13-14 травня обговорять майбутнє “Східного партнерства”. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на УНІАН.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін розпочав візит до Брюсселю із зустрічі з міністрами закордонних справ країн-членів Євросоюзу, членами Європейської народної партії. Про це йдеться у повідомленні Представництва України при Європейському Союзі у мікроблозі Twitter.
«Розпочинаємо візит міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до Брюсселя із зустрічі з міністрами закордонних справ Європейської народної партії», – йдеться у повідомленні.
«День буде насичений, новин буде багато, тож слідкуйте за оновленнями!» – наголосили українські дипломати.
Рада Євросоюзу на рівні міністрів закордонних справ 13-14 травня у Брюсселі планує обговорити ситуацію в Україні після президентських виборів та спрощення процедури видачі російських паспортів громадянам України на окупованому Донбасі.
Клімкін 13-14 травня в ході візиту до Брюсселя добиватиметься від ЄС запровадження економічних санкцій проти Росії через спрощення процедури видачі російських паспортів громадянам України на окупованому Донбасі. Також у Брюсселі обговорюватиметься майбутнє “Східного партнерства”.
Довідка: “Східне партнерство” є політичною ініціативою, початок якої було покладено на Празькому саміті в травні 2009 року, і яка спрямована на зближення з ЄС шести східних сусідів – Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Молдови та України. Співпраця ЄС зі східними партнерами орієнтована на стимулювання політичних і соціально-економічних реформ. Це означає зміцнення демократії та досягнення стабільного і збалансованого зростання в інтересах громадян.