Книга, на прочитання якої, я витратила мабуть найбільше часу

Книга, на прочитання якої, я витратила мабуть найбільше часу

Книга, на прочитання якої, я витратила мабуть найбільше часу. Ні, там не багато сторінок, там багато болі і смертей, занадто багато. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Виконавчого директора МАОМС «Асоціація Інвестиційно-привабливих громад», засновника ГО «Єдина громада – єдина мета», заступниці Тетіївського міського голови 2018-2020 років, журналіста Олени Коцеруби.

Але така вона історична правда, подобається вона комусь чи ні. До цього ніколи не звикнеш. Хоча, за весь час моїх пошуків в різних архівах історичної правди про Тетіїв, я думала, що вже стала достатньо товстошкурою. Але ні. Зовсім ні.

Ця книга, на мою думку поділить людей на дві категорії: тих, кому болить і тих, кому ні; на тих, хто хоче знати правду, і тих, кому достатньо ділити світ на своїх та чужих, на чорне та біле; на тих у кого є щось людське і на тих у кого вже нічого людського не залишилось.

Книга Nadia Lipes «Погромы: неудобная правда, 1917-1921» – це точно не для читання на ніч. Не повторюйте мої помилки. Тиждень безсонних ночей, знаєте, дуже вимотують, але заснути після книги майже нереально.

Ця книга для тих, хто хоче знати історичну правду на основі архівних документів про єврейські погроми, які відбувалося в Україні протягом 1917-1921 років, про зворотну медаль, про яку так не люблять говорити в Інституті національної пам’яті. Я знаю, що за цією книгою стоїть колосальна, багаторічна праця Наді Ліпес. Приємно не буде. Але буде правдиво. Рекомендую.

Посилання на книгу https://jewishpogroms.info/…/12/Pogroms-NadiaLipes.pdf