Конкурс імені Єжи Ґєдройця

Конкурс імені Єжи Ґєдройця

Конкурс імені Єжи Ґєдройця після п’яти років перерви повертається під почесним патронатом Міністра закордонних справ Республіки Польща Радослава Сікорського! Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польський інститут.

Запрошуємо взяти участь у конкурсі на найкращі бакалаврські, магістерські роботи та докторські дисертації, присвячені польській тематиці та польсько-українським і українсько-польським взаєминам.

Конкурс вперше був організований у 2006 році, на честь 100-ї річниці від дня народження Єжи Ґєдройця. Його метою є вшанування внеску Єжи Ґєдройця у польсько-український діалог, польську політичну думку та історію Польщі в найширшому розумінні.

Єжи Ґєдройць відомий як редактор паризької «Культури», засновник та директор Літературного інституту, видавець періодичного видання «Історичні зошити» та всієї серії Бібліотеки «Культури». Особливо важливою була його роль у налагоджені польсько-українських взаємин.

Ми відновлюємо конкурс, щоб не лише нагадати про видатну постать Ґєдройця, а й заохотити молодих дослідників до вивчення історії і сучасності Польщі, польсько-українських та українсько-польських відносин.

У рамках конкурсу Капітула присуджує дипломи та фінансові нагороди:


1.1 за бакалаврську роботу:
I місце: 1000 EUR;
II місце: 700 EUR;
III місце: 500 EUR;


1.2 за магістерську роботу:

I місце: 1500 EUR;
II місце: 1000 EUR;
III місце: 700 EUR;

1.3 за дисертацію:
I місце: 2000 EUR;
II місце: 1500 EUR;
III місце: 1000 EUR;

Регламент конкурсу:

UKR_Regulamin-konkursu-Giedroycia_UA_ Завантажити

Заява на участь в конкурсі:

Oświadczenie_UA_PL Завантажити

Кінцевий термін подання робіт: 2 вересня 2024 року.

У разі виникнення питань, звертайтесь за адресою: [email protected]

Організатором Конкурсу є Польський Інститут у Києві у співпраці з Центром східноєвропейських досліджень Варшавського університету, Прикарпатським національним університетом ім. Василя Стефаника та за підтримки Посольства Республіки Польща в Києві.

Долучайтесь до конкурсу та робіть свій внесок у розвиток науки та культури! 

Фото: Єжи Ґєдройць у своєму робочому кабінеті, Maison-Laffitte, 1987 рік, з колекції Літературного інституту. Фотограф: Богдан Пачовський.

*Закон про вищу освіту України: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1556-18#Text