Консультації президентів Дуди і Зеленського відбудуться у четвер-п'ятницю у Віслі
Президенти Анджей Дуда (п) і Володимир Зеленський Jakub Szymczuk/KPRP

Консультації президентів Дуди і Зеленського відбудуться у четвер-п’ятницю у Віслі

Предметом консультацій між президентами Польщі та України Анджеєм Дудою і Володимиром Зеленським буде безпекова ситуація в нашому регіоні. Зустріч очільників Польщі та України відбудеться у четвер і п’ятницю у Віслі. Про це повідомив голова президентського Бюро міжнародної політики Якуб Кумох. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Голова президентського Бюро міжнародної політики Якуб Кумох повідомив, що наприкінці тижня – у четвер і п’ятницю (20-21 січня) – у Віслі відбудуться консультації між президентами України та Польщі, Анджеєм Дудою та Володимиром Зеленським. За словами представника президента Польщі, предметом консультацій буде широко усвідомлена безпекова ситуація в нашому регіоні та загрози з боку Росії.

Агентство Reuters нагадує, що нещодавно Росія зібрала на кордоні з Україною понад 100 тисяч солдатів. У цій ситуації занепокоєння висловили Сполучені Штати, які стверджують, що Росія готує вторгнення в Україну, якщо Кремль не зможе досягти своїх цілей дипломатичними засобами.

Росія заперечує будь-які плани нападу на свого сусіда, але запевняє, що може здійснити невизначені військові дії, якщо її вимоги не будуть виконані, – нагадує Reuters.

Попередня зустріч президентів Польщі та України відбулася 20 грудня 2021 року в Гуті на заході України у форматі Люблінського трикутника, – за участю президента Литви Ґітанаса Науседи.

Під час саміту підписано спільну декларацію президентів країн Люблінського трикутника, в якій, зокрема, зроблено підсумки 30-річних відносин між державами та закликано міжнародне співтовариство до твердої позиції щодо Росії.

PAP/Л.І.