Кричати про українське на весь світ. Український фестиваль «Мистецтво заради миру» – Peace Festival

Кричати про українське на весь світ. Український фестиваль «Мистецтво заради миру» – Peace Festival

15 травня 2022 року українські волонтери за підтримки Посольства України в Республіці Кіпр провели на набережній Молос у місті Лімасол фестиваль «Мистецтво заради миру» – Peace Festival. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Координатора проєктів Польсько-Української Господарчої Палати та Polish Business Center в Україні, журналіста, ведучої програми “Філософія особистості з Анною Стожко” Анни Стожко.

Під час заходу презентовано фільм з українськими зірками, у якому мала честь взяти участь.

У ході цього культурного проєкту було організовано благодійний ярмарок, творчі майстерні для дітей і дорослих, концерт української сучасної музики, фешн-перформанс від відомого українського дизайнера NADYA DZYAK та багато іншого.

Участь у заході взяв Посол України Руслан Німчинський, який під час виступу на фестивалі подякував високопосадовцям та небайдужим громадянам Республіки Кіпр за підтримку українців у цей нелегкий час, висловив щиру вдячність та вручив подяки від Посольства українським волонтерам, які 24/7 допомагають українцям адаптуватися до життя на острові, а також організаторам фестивалю, які популяризують українську культуру, мистецтво та традиції у Європі.

Захід завершився показами українських фільмів учасників та переможців знакових Міжнародних кінофестивалів під відкритим небом.

Під час фестивалю презентовано фільм українців про любов до України, де взяли участь українці на разі з різних куточків світу та міст України, зокрема зірки українського телебачення (Григорій Решетник, Катерина Осадча, Даша Трегубова), а також волонтери та керівники український компаній, який об’єднала війна для спільноти мети: прокричати світові про любов до України заради скорої перемоги.

Все буде Україна!