Київ незадоволений реакцією Німеччини та Франції на застосування дрона «Bayaraktar»
Minister spraw zagranicznych Ukrainy Dmytro Kułeba Forum/POOL

Київ незадоволений реакцією Німеччини та Франції на застосування дрона «Bayaraktar»

26 жовтня українське військо вперше застосувало турецькі безпілотні літальні апарати «Bayaraktar ТВ 2» в зоні бойових дій на Донбасі. Париж та Берлін негативно відреагували на це. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Київ незадоволений реакцією Німеччини та Франції, котрі висловили своє занепокоєння бойовим застосуванням українським військом дрона «Bayaraktar». Про цей повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Генштаб ЗСУ повідомив, що українське військо вперше застосувало турецькі безпілотні літальні апарати «Bayaraktar ТВ 2» в зоні бойових дій на Донбасі. Сталося це під час обстрілу бойовиками села Гранітне Донецької області. Як сказав начальник Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Шаптала, це була відповідь на порушення противником мінських угод. Сепаратисти, котрих підтримує російське військо, обстріляли з важкої артилерії українські позиції, внаслідок чого загинув український військовий.

«Після того, як не подіяло ОБСЄ, не подіяла дипломатія, головнокомандувач Збройних Сил України прийняв рішення про відповідь із застосуванням дрона “Байрактар”», – сказав начальник Генштабу ЗСУ.

На бойове використання безпілотного літального апарату відреагували Німеччина та Франція. «Ці країни мають статус посередника у нормандському форматі, тому в публічному просторі вони прагнуть до врівноваженої позиції. Але нас їхня позиція не задовольняє, – наголошує міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. – Ми публічно говоримо, що не погоджуємося із такою оцінкою».

PAP/Я.С.