Личаківський цвинтар он-лайн
Личаківський цвинтар у Львові Wikimedia: Gryffindor – CC BY-SA 3.0

Личаківський цвинтар он-лайн

Інформацію, зокрема, про похованих на цьому цвинтарі людей можна знайти на сторінці www.cmentarzlyczakowski.pl. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Личаківський цвинтар у Львові з відреставрованими могилами похованих там поляків можна побачити он-лайн.

Фонд культурної спадщини у співпраці з Управлінням охорони історичного середовища Львівської міської ради та дирекцією Личаківського цвинтаря створили інтернет-сторінку, що містить, зокрема, базу поховань, результати багаторічної інвентаризації та реставрації одного з найважливіших європейських кладовищ, – розповідає Міхал Лящковський, президент Фонду культурної спадщини:

«Після багатьох років інвентаризаційної праці на Личаківському цвинтарі ми вирішили опублікувати її результати. На сторінці www.cmentarzlyczakowski.pl можна знайти інформацію про похованих на цьому цвинтарі людей. І хоча інвентаризація ще не скінчилася і охопила лише 80% поверхні кладовища, ми дійшли висновку, що у ці непрості пандемічні часи варто опублікувати ці результати, аби ті, хто не може відвідати цього виняткового пам’ятного місця, мали можливість ознайомитися з тією великою спадщиною, що там лишилася».

IAR/А.М.