Майже 170 тисяч маріупольців потерпають від голоду
Поранений український військовослужбовець у бомбосховищі на «Азовсталі» у Маріуполі PAP/EPA/REGIMENT AZOV PRESS SERVICE HANDOUT

Майже 170 тисяч маріупольців потерпають від голоду

У п’ятницю 13 травня речниця з прав людини повідомила, що мешканці Маріуполя голодують. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Майже 170 тисяч жителів окупованого російськими військами Маріуполя страждають від голоду, оскільки за два місяці блокади російські військові не пропустили до міста жодного гуманітарного конвою, повідомила у п’ятницю 13 травня речниця з прав людини Людмила Денісова.

«При цьому окупанти вихваляються тим, що за добу вони доставили та роздали 3 500 продуктових наборів та забезпечили гарячим харчуванням 6 тисяч людей. Це становить 6,5% від усіх мешканців у місті», — написала Денисова у фейсбуці.

Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко також повідомив у телеграмі, що перед супермаркетом «Метро», який російські окупанти перетворили на «центр допомоги», щодня стоять черги. «Люди похилого віку, не маючи можливості отримати допомогу та їжу від “гуманітарного персоналу”, змушені забирати залишки їжі зі сміттєвих баків», — написав він.

Становище жителів Маріуполя катастрофічне; за обережними підрахунками, наразі там померло понад 20 тисяч осіб. Останнім пунктом українського опору в місті є металургійний комбінат «Азовсталь», який захищають полк Нацгвардії «Азов» та 36-а окрема бригада морської піхоти.

PAP/М.Ш.