Маленькі зарплати вдома стимулюють активних українців до трудової міграції

Маленькі зарплати вдома стимулюють активних українців до трудової міграції

Маленькі зарплати вдома стимулюють активних українців до трудової міграції. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на офіційний блог Президента всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василя Воскобойника.

40% українців отримують зарплату у розмірі до 7 тисяч гривень. Це невеликі гроші, які стимулюють громадян шукати роботу за кордоном, де не зважаючи на пандемію коронавірусу, українські трудові мігранти потрібні, бо в Європі не вистачає робочих рук.

В Польщі у першому півріччі майже 270 тис поляків втратили роботу, але в місцевій службі зайнятості, як безробітні зареєструвалося лише 45 тис.

\Решта, з урахуванням того, що у Польщі є соціальна допомога з безробіття, особливо не поспішає іти на роботу і чекають, коли закінчиться пандемія.

«На заміну цих поляків місцеві роботодавці воліють, аби приїздили українці і працювали… З наступного року в Польщі мінімальна зарплата зросте на 200 злотих, або на 1,5 тис. гривень, і це суттєвий виклик для наших роботодавців, які навряд чи зможуть так оперативно реагувати», – сказав Василь Воскобойник, президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування.