Медведчук: «ДНР» і «ЛНР» погодилися повернутися до складу України
Медведчук

Медведчук: «ДНР» і «ЛНР» погодилися повернутися до складу України

Угруповання «ДНР» і «ЛНР» попередньо згодні повернутися до складу України на умовах автономії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Угруповання «ДНР» і «ЛНР» попередньо згодні повернутися до складу України на умовах автономії. Про це заявив голова політради партії «Опозиційна платформа – За життя» Віктор Медведчук, передає 112 Україна.

«Я впевнений, що якщо ми реалізуємо можливості миру на Донбасі і припинимо бойові дії, зокрема і нашим планом-концепцією, на який уже дали попередню згоду Донецьк, Луганськ і Москва, передбачені вільна економічна зона на цих неконтрольованих сьогодні територіях і питання, пов’язані з фінансовою, економічною та бізнес-діяльністю на цих територіях, і при цьому, якщо це буде поєднуватися, а я впевнений, що це буде, з міжнародною європейською допомогою, з допомогою тієї ж РФ, про що неодноразово публічно стверджувалося, то, безумовно, ми зможемо через кілька років вийти з ситуації кризи на цих територіях», – заявив Медведчук.

За словами кума президента РФ, головним завданням буде відновлення інфраструктури та «створення умов життя цим людям і створення нашого економічного індустріального потенціалу десь в обсязі 15-18% від усього економічного потенціалу нашої країни».

Як повідомлялося, Медведчук і Бойко полетіли в Москву на зустріч із прем’єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим і главою «Газпрому» Олексієм Міллером 22 березня.

Територіальне управління Державного бюро розслідувань у Києві порушило кримінальну справу відносно посадовців Державіаслужби і Державної прикордонної служби через політ до Москви народного депутата Юрія Бойка і Віктора Медведчука.