«Міф про хорошого Коломойського»: Політолог вважає, що ПриватБанк мав стати прикладом для українців
фото: ZiK

«Міф про хорошого Коломойського»: Політолог вважає, що ПриватБанк мав стати прикладом для українців

Два роки тому держава, щоб не допустити колапсу, націоналізувала і докапіталізувала «ПриватБанк» на 150 млрд гривень. Якщо в актуальному судовому процесі переможе Коломойський, то зможе отримати з бюджету країни від 60 до 160 млрд гривень. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проекту «Коментарі» заявив політолог, голова Центру «Ейдос» Віктор Таран.

«Від 18 квітня заплановано розгляд у закритому режимі справи Коломойського щодо «ПриватБанку». Ціна питання, залежно від рішення суду, коливається від 60 до 160 млрд гривень. Тобто, якщо Коломойський переможе, ми віддаватимемо йому кошти з державного бюджету», – наголошує експерт.

Голова Центру «Ейдос» звертає увагу на те, до якого стану менеджмент «ПриватБанку» довів фінустанову до моменту націоналізації.

«Шкодую, що свого часу держава, в особі Національного банку, уряду Гройсмана і Президента, ухвалила рішення і докапіталізували 150 млрд гривень наших коштів, врятувавши банк», – коментує Віктор Таран.

Голова Центру «Ейдос» підкреслює: якщо держава не врятувала б «ПриватБанк», то міфу про «хорошого Коломойського» теж не було б.

«Якби «ПриватБанк» «поліг», ми подивилися б на всі схеми, по поличках розклали кожну транзакцію, люди стояли б в чергах, щоб отримати гроші. От тоді б міфу про «гарного Коломойського» – не було б. Ми чомусь забули, що два роки тому заплатили з державного бюджету 150 млрд гривень. До слова, платив тоді, зокрема, і Данилюк, який зараз працює в команді Зеленського і розказує, у який спосіб це можна відіграти. Та у будь-якому разі я вважаю, що і уряд, і Нацбанк, і Президент зробили правильно, бо не допустили колапсу», – зазначає політолог.
Нагадаємо, Володимир Зеленський зазначав, що не знає, чи поверне «ПриватБанк» Коломойському у разі перемоги на виборах.