Міністр оборони США в Німеччині: напад росії на Україну безпідставний і незаконний
Міністр оборони США Ллойд Остін PAP/EPA/RONALD WITTEK

Міністр оборони США в Німеччині: напад росії на Україну безпідставний і незаконний

Міністр оборони США Ллойд Остін сказав, що метою зустрічі на “Рамштайні” є передусім довгострокове зміцнення української армії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

На авіабазі Повітряних сил США “Рамштайн” у Німеччині триває зустріч представників міністерств оборони приблизно 40 країн. Їх скликав міністр оборони США Ллойд Остін, щоб виробити спільну західну позицію щодо підтримки Києва. Американський політик заявив, що воєнні дії росії в Україні є «безпідставними й незаконними». Про це з Берліна повідомляє кореспондент Польського радіо Войцєх Осінський. 

Ллойд Остін зазначив, що війна в Україні вступає в нову фазу й на неї слід дивитися з іншої точки зору, ніж з тої, яку нав’язує наратив кремля Заходу. Міністр оборони США додав, що метою зустрічі в Рамштайні є передусім довгострокове зміцнення української армії.

«Росія веде війну за власним вибором. Україна воює через необхідність, захищаючи свій суверенітет. Напад на неї – безглуздий план однієї людини, який не приносить нічого, крім шкоди й страждань», – заявив Ллойд Остін.

Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак також присутній на військовій базі “Рамштайн”, яка досі є основним пунктом американських військ у Європі. Політик зустрівся з очільницею міністерства оборони Німеччини Крістін Ламбрехт. ЗМІ повідомили, що федеральний уряд хоче надати Україні самохідну зенітну установку «Гепард».

IAR/Р.Г.