Міністри оборони України та Великої Британії зробили спільну заяву щодо стягування Росією військ
Ілюстраційне фото pxhere.com / CC0 Public Domain

Міністри оборони України та Великої Британії зробили спільну заяву щодо стягування Росією військ

«Велика Британія стоїть пліч-о-пліч із народом України і продовжуватиме свою непорушну відданість справі його підтримки», — читаємо в заяві. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр оборони України Олексій Резніков та держсекретар із питань оборони Великої Британії Бен Воллес висловили стурбованість нагромадженням російських військ уздовж кордонів з Україною. Міністри оборони виступили зі спільною заявою в цій справі. Про це з Києва повідомляє кореспондент Польського радіо Павел Бушко.

Міністри зустрілися під час візиту Бена Воллеса в Україну. Як читаємо в заяві, уряди України та Великої Британії не мають бажання бути ворожими або прагнути будь-яким чином стратегічно оточити чи підірвати Російську Федерацію, але вони стурбовані нарощуванням військ та активністю Росії біля кордонів України. «Велика Британія стоїть пліч-о-пліч із народом України і продовжуватиме свою непорушну відданість справі його підтримки», — читаємо в заяві.

За даними розвідки, Росія зосередила на кордоні з Україною від 90 тис. до 114 тис. солдатів. За останніми неофіційними даними британської преси, оперативна група, яка налічує 600 солдатів британський збройних сил, готова до розміщення в Україні.

IAR/Р.Г.