Міський голова Києва Віталій Кличко заразився коронавірусом

Міський голова Києва Віталій Кличко заразився коронавірусом

Міський голова Києва Віталій Кличко заразився коронавірусом. Позитивний результат тесту він отримав 24 жовтня, за день до голосування на місцевих виборах. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на hromadske.

Про це Кличко повідомив у Telegram.

Він зазначив, що наразі почувається добре, однак змушений піти на самоізоляцію та працювати з дому: «Намагався берегтися. Враховуючи специфіку роботи, регулярно робив тести. Сьогоднішній, на жаль, невтішний».

За словами Кличка, робота міського голови передбачає постійний ризик через спілкування з людьми та перевірку лікарень. Зокрема, він згадав, що регулярно бував в інфекційних відділеннях, де лікують хворих на COVID-19.

Оскільки свій тест Віталій Кличко отримав сьогодні, то вже завтра на місцевих виборах в Україні його можуть не допустити до голосування. Інструкція для членів комісій передбачає, що людям із симптомами мають порадити піти додому.

Однак наявність позитивного тесту на COVID-19 не позбавляє людину права голосу. Для тих, хто має симптоми, на виборчих дільницях мають облаштувати спеціальну кабінку. 

Для інфікованих надавали ще один варіант голосування: до 20:00 23 жовтня потрібно було повідомити виборчу комісію про необхідність забезпечити голосування вдома. Для цього необхідно надати медичну довідку від свого сімейного лікаря.

Як відбуватиметься голосування під час епідемії?

На вході до дільниці стоятиме антисептик для рук (вони будуть і всередині приміщення), а ще у вас перевірятимуть температуру. Також ви маєте дотримуватися розмітки на підлозі, де позначена безпечна відстань.

Із собою треба мати свою ручку (у кабінках її не буде, бо так може передатися коронавірус), а на обличчі має бути маска. Її відсутність не є причиною не допустити вас проголосувати, але після цього ви понесете адмінвідповідальність за порушення карантину.

Під час засвідчення особи перед членом виборчої комісії маску вас попросять ненадовго зняти.

Нагадаємо: голосування триває з 8:00 по 20:00, а отже, й пускати на дільницю вас будуть лише в цей час. Входити на виборчу дільницю й виходити з неї ви маєте окремими колонами — це, знову ж таки, один із заходів безпеки.

Автор: Ірина Сітнікова