“Місцеві вибори” в окупованому Криму

“Місцеві вибори” в окупованому Криму

8 вересня на території Російській Федерації та в окупованому Кримському півострові відбулись місцеві вибори. Про це повідомляє Upmp.news.

Так відомо, що було відкрито 180 дільниць та підготовлено більше 600 тисяч бюлетенів.

Прокуратура Криму закликала жителів не йти на вибори, а в Євросоюзі запевняють – голосування і обраних так званих «представників» громади не визнають, як і всі попередні вибори у Криму.

Про це заявила Майя Косьянчич, -речник із закордонних справ та політики безпеки ЄС:

«Місцеві та регіональні вибори відбулися 8 вересня в Російській Федерації та на Кримському півострові. Європейський союз не визнає незаконну анексію Криму та Севастополя Російською Федерацією і продовжує засуджувати це порушення міжнародного права. Тому Європейський союз не визнає проведення виборів на Кримському півострові. Будь-хто, хто обраний на Кримському півострові і претендує на «представлення» населення Криму та Севастополя, не буде визнаний представниками цих територій, які є українськими», – йдеться в повідомленні на сайті Європейського Союзу.

Офіційний Київ та країни Заходу неодноразово заявляли, що не визнають законності проведення Росією будь-яких виборів в анексованому Криму.