Міжпарламентська асамблея Україна-Польща відбудеться 23 червня

Міжпарламентська асамблея Україна-Польща відбудеться 23 червня

Учасники засідання обговорять актуальні питання двосторонніх відносин. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZN,UA.

Засідання міжпарламентської асамблеї Україна-Польща відбудеться 23 червня у режимі відеоконференції, повідомляє сайт Верховної Ради України з посиланням на співголови міжпарламентської асамблеї, віце-спікера Олену Кондратюк.

“Ми (з співголовою українсько-польської міжпарламентської асамблеї віце-маршалком Сейму Польщі Ришардом Терлецьким) узгодили порядок денний і пропрацювали організаційні моменти проведення цього важливого заходу. Це буде перше засідання міжпарламентської асамблеї у 9-му скликанні Верховної Ради. Враховуючи карантинні обмеження, пов’язані з Covid-19, воно пройде в режимі відео-конференції”, – повідомила Кондратюк.

За її словами, учасники засідання обговорять актуальні питання двосторонніх відносин.

“Зокрема, обміняємося досвідом про роль парламентів у протидії та подоланні негативних соціально-економічних наслідків коронавірусу. Обговоримо стан безпеки в регіоні і реагування на гібридні загрози з боку Росії. Актуальна для наших країн тема – відкриття кордонів, захист прав трудових мігрантів та сезонних працівників. Буде блок питань, присвячений співпраці в гуманітарній сфері”, – уточнила Кондратюк.

За її словами, підсумком засідання стане декларація міжпарламентської асамблеї Україна-Польща.

“В цьому документі будуть зафіксовані наші спільні досягнення та намічені плани співпраці на найближче майбутнє”, – підкреслила заступник голови Верховної Ради.

Як повідомлялося, Польща продовжила термін дії документів, які дозволяють українцям легально перебувати на території країни. За даними Світового банку, перекази в Україну в 2019 році досягли 16 млрд дол. Значна частина цієї суми надійшла з Польщі. У зв’язку з цим, уряд видав розпорядження консульствам Польщі в Україні відновити прийом заяв на отримання робочої візи. Тисячі громадян України зможуть відновити роботу в Польщі.

Детальніше про українських трудових мігрантів, про нинішню співпрацю України та Польщі і майбутнє відносин двох країн читайте в матеріалі прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького “Солідарність і амбіція“.