Молодіжний рух Youth IGF сформував союз з 3 французькими компаніями у галузі охорони здоров'я та з організацією ASOP EU. Разом вони запустили глобальну освітню програму по боротьбі з шахрайством і підробленими ліками КОВІД-19

Молодіжний рух Youth IGF сформував союз з 3 французькими компаніями у галузі охорони здоров’я та з організацією ASOP EU. Разом вони запустили глобальну освітню програму по боротьбі з шахрайством і підробленими ліками КОВІД-19

Молодіжний рух Youth IGF, створений Юлією В. Моренець, об’єднався з Альянсом за безпечну онлайн-аптеку (ASOP EU) за підтримки трьох французьких глобальних медичних компаній Ipsen, Sanofi і Servier, для навчання молоді з питання безпечної покупки ліків онлайн, зокрема в рамках боротьби проти поширення фальшивих COVID-19 ліків.

Освітня кампанія називається We rely on you. We rely on youth, в перекладі «Ми розраховуємо на вас. Ми покладаємося на молодь».


Кампанія включає в себе серію освітніх дебатів по всьому світу, щоб проінформувати молодь про зростаючий поток сайтів, які використовують страх і дезінформацію щодо COVID-19.

Ці нелегальні сайти рекламують і продають фальсифіковані ліки і вакцини. В кінцевому підсумку це створює значні ризики і можливості для шкоди здоров’ю громадян.

Запуск кампанії припав на 10 червня, в день Всесвітнього дня боротьби з контрафакцією. За цим послідувало 10 інформаційних онлайн-дебатів по всьому світу між молодіжними послами Youth IGF і високопоставленими національними і міжнародними визнаними діячами.

В Україні захід був проведений 18 червня у співробітництві з Державним Університетом Телекомунікацій м.Києва.

В Україні питання підроблених ліків залишається гострим.

Наприклад, чи можемо ми ризикувати своїм здоров’ям і купувати краплі від отиту для дитини на такого типу Інстаграм сторінках? Ні.

Метою проведеного заходу було проінформувати молодь про те, як можна безпечно купувати ліки в Інтернеті, а також вивчити способи багатостороннього підходу до боротьби з фальсифікованими ліками в Інтернеті.

В даний час, в продовження проведеного заходу готується створення цільового проекту в Україні за допомогою молодіжних організацій, фармацевтичної галузі та громадянського суспільства, на базі впровадження використання нових технологій.

«Є багато молодих людей, які можуть бути обмануті, думаючи, що є ліки від КОВІД-19 або навіть вакцина. Правда в тому, що ні, і люди повинні знати про це», – говорить Юлія В. Моренець, засновник Молодіжного руху Youth IGF

Три медичні компанії, Ipsen, Sanofi і Servier, заявили: «Як компанії, що беруть участь в боротьбі з підробленими ліками, ми вважаємо, що підтримка освітніх кампаній по боротьбі з неправдивими заявами про лікування COVID-19 необхідна в цей дуже складний період. Молодіжний рух Youth IGF – це цілеспрямований і ефективний спосіб охопити сьогоднішню молодь, і ми з нетерпінням очікуємо побачити плоди їхньої роботи».

Про молодіжний рух Youth IGF

Молодіжний Youth IGF (www.youthigf.com), створений в 2011 році, є визнаною ініціативою ООН, представленій більш ніж в 35 країнах світу. Це дозволяє молоді обговорювати і приймати активну позицію по питаннями, пов’язаними з управлінням Інтернетом, в форматі місцевих, національних або регіональних дискусій. @globalyouthigf