Мистецькі проєкти представлять Україну на виставках в Італії та Польщі

Мистецькі проєкти представлять Україну на виставках в Італії та Польщі

Переможці програми Українського інституту Visualise 2020 – Eyes on Ukraine та Trees of Memory: Roots and Runners – цього року представлять Україну на міжнародних виставках у Турині та Гданську. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Укрінформ.

Як розповіли в Українському інституті.

«У 2020 році Український інститут провів перший відкритий конкурс у рамках програми підтримки виставкових проєктів за кордоном Visualise. Програма надає обраним проєктам комплексну підтримку, що передбачає не лише дофінансування, але і долучення команди Українського інституту до програмування та комунікаційної стратегії обраних проєктів», – ідеться в повідомленні.

Загалом в першому конкурсі надійшло 24 заявки, серед яких конкурсна комісія Інституту обрала два виставкові проєкти. У 2021 році Україну представлять на міжнародних виставках в Італії та Польщі.

Так, проєкт Eyes on Ukraine передбачає проведення тематичної програми на міжнародному фестивалі дизайну Graphic Days у Турині у вересні 2021. Програма складатиметься з виставки-шоукейсу актуальної української ілюстрації від клубу Pictoric, виставки зінів від молодих українських авторів, а також воркшопів і лекцій від українських ілюстраторок та ілюстраторів.

Проєкт Trees of Memory: Roots and Runners у рамках 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру передбачає проведення мистецько-наукової виставки у ЦСМ Laznia у Гданську у серпні-вересні 2021. Публічна програма проєкту з лекцій та дискусій буде включена до програми фестивалю Solidarity of Arts у співпраці з Європейським центром солідарності.

«Обрані виставкові проєкти демонструють рефлексії українських митців на глобальні виклики та дискусійні питання, враховуючи локальні особливості країн проведення – Італії та Польщі. Обидві виставки не лише якісно працюють з актуальними мистецькими формами та концептами, але й вибудовують платформу для діалогу, обміну ідеями та розбудови тривалих партнерських відносин між українськими та закордонними фахівцями артсектору», – пояснила менеджерка напряму «Візуальне мистецтво» Анастасія Євсєєва.

Нагадаємо, у березні Український інститут презентував дослідження про сприйняття України у США, Японії та Туреччині.

Фото: Український інститут